Euroliga
9

Barcelona bez problema savladala Crvenu zvezdu, CSKA siguran protiv Unicaje

Piše: K. H.
CSKA - Unicaja
U posljednja četiri susreta 25. kola košarkaške Eurolige tri pobjede ostvarile su domaće ekipe, a jedinu gostujuću upisao je Fenerbahce na gostovanju kod Žalgirisa u Litvaniji.

CSKA je na domaćem terenu savladala Unicaju, a konačni rezultat na kraju je glasio 101:76.

Domaći igrači su puno bolje otvorili meč, a nakon prvih deset minuta imali su prednost od deset poena razlike, da bi do poluvremena još više povećali vodstvo. Rezultat je nakon prvih 20 minuta glasio 57:43 za tim iz Rusije.

U drugom poluvremenu, CSKA je samo rutinski privela meč kraju, a na kraju su sa 100 ubačenih poena slavili sa 25 poena prednosti.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Nando de Colo sa 23 ubačena poena, dok je kod Unicaje najviše poena ubacio Nedović (15).

Fenerbahce je u drugom meču savladao Žalgiris u gostima rezultatom 85:78 u jednom od derbija ovog kola. Ključna je bila posljednja dionica meča u kojoj je tim iz Turske stigao do preokreta, a na početku četvrte četvrtine zaostajali su osam poena.

Goste je do pobjede nosio Datome sa 16 ubačenih poena, dok je za domaće 15 poena ubacio Jankunas. Favorizovani Olympiakos bez većih problema savladao je njemački Bamberg na domaćem terenu rezultatom 87:79.

U posljednjem meču, Barcelona je na svom terenu savladala Crvenu zvezdu rezultatom 88:54. Ribas je s 18 poena predvodio španski tim, a pratili su ga Koponen (16 poena) i Tomić (16), dok su Rochestie (13) i Dobrić (10) bili jedini igrači Zvezde koji su postigli dvocifren broj poena.

Tabela: