Košarka
0

Bajramović: Nismo u najboljoj formi, moramo biti oprezni protiv BN Basketa

FENA
Mensur Bajramović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mensur Bajramović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Košarkaši Sparsa sutra će u Sarajevu igrati utakmicu 18. kola Lige 12 Bosne i Hercegovine protiv BN Basketa iz Bijeljine.

Drugoplasirana ekipa prvenstva u ovom meču ne bi trebala imati problema da upiše novu pobjedu protiv najlošije ekipe takmičenja, ali trener Sparsa Mensur Bajramović upozorava da se njegov tim ne nalazi u najboljoj formi, te da utakmica siguno neće biti laka.

"Imamo problem u pristupu utakmicama. U nekim mečevima igramo na najbolji mogući način, dok drugim ne pristupimo tako. Od kada sam ja na klupi Sparsa nismo imali laku utakmicu, a ne očekujem da će ni sutrašnja biti laka. Razlog tome je nekonstantnost naših igara. BN Basket će sigurno doći bez pritiska, a takve ekipe uvijek igraju bolje", rekao je Bajramović na konferenciji za medije.

Košarkaš Sparsa i bh. reprezentativac Stafan Glogovac očekuje pobjedu Sparsa jer BN Basket igra nešto lošiju sezonu, ali slaže se s Bajramovićem da treba biti oprezan jer Bijeljinci igraju bolje u posljednjim utakmicama.

"Oni će doći u Skenderiju rasterećeni, a znamo da takve ekipe igraju dobro. Moramo biti oprezni. Ako ispoštujemo dogovore iz svlačionice pobjeda ne bi trebala doći u pitanje", rekao je Glogovac.

Sparsi i BN Basket će igrati utakmicu 12. kola sutra u 17 sati u KSC Skenderija.