Košarka
11

Bajramović: Nemamo dovoljno prostora za rad u Skenderiji i to nam predstavlja veliki problem

Piše: E. B.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
U 16. kolu Lige 12 Spars će sutra od 17 sati dočekati Bošnjak. Iako su gosti iz Hadžića na osmom mjestu na tabeli, trener Sparsa Mensur Bajramović poziva na oprez.

"Trebamo obratiti pažnju na njihove ključne igrače. Dobro trče, atipičan su tim, osim visokih igrača svi mogu pogoditi. Veoma su dobri u prodoru jer su fizički spremni i moramo ih dobro čuvati. Mene zanima da nakon dobre utakmice u Mrkonjić Gradu na isti način odigramo i naredni meč.

Veoma respektujem Bošnjak. Pregledao sam neke utakmice i mislim da imaju kvalitet da svakom naškode i da sve namuče. To su mladi, talentovani igrači spremni na borbu. Ovdje svi dolaze sa velikom motivacijom i borbenošću, bez obaveze da pobijede i to je olakšavajuća okolnost za njih, a za nas, naravno, otežavajuća. No, mi se moramo nositi s tim i svakoj utakmici prići na pravi način, a to je da igramo uvijek na 100 posto naših mogućnosti. Drugog načina nema za ovaj tim.

Tokom sedmice Čampara i Manjgafić su imali gripu, ali su se vratili, dok Alija Pirić ima povredu leđa i on ne trenira. Ostali, izuzev Peršića, za kojeg je sezona završena, su zdravi", kaže Bajramović koji dodaje kako nije zadovoljan vremenom koje njegova ekipa provodi na treninzima.

"Nemamo dovoljno prostora za rad u Skenderiji i to nam predstavlja veliki problem. Svi timovi koji treniraju ovdje imaju termine od sat i 15 minuta, što je daleko od minimuma koji je neophodan za kvalitetan rad. Oko nove godine neki timovi nisu trenirali, a mi smo imali samo dva dana odmora i onda smo iskoristili to za dobar, kvalitetan rad. No, sad smo se vratili u ovaj ritam od sat i 15 minuta i to me malo plaši jer je toliko vremena nedovoljno da uradimo sve što smo zamislili i da bi se napravio ozbiljniji napredak", kaže Bajramović.

Adi Zahiragić, plejmejker sarajevskog kluba, također smatra kako ne smije biti opuštanja.

"Sigurno da će ovo za nas biti jedna vrlo bitna utakmica. Dolazimo poslije dobre utakmice u Mrkonjić Gradu. U dobrom smo ritmu, ali ne trebamo se opuštati, trebamo nastaviti raditi. Pred nama je težak put, samo trebamo ono što radimo na treningu prenijeti na parket i da iz utakmice u utakmicu budemo bolji, te da dočekamo Ligu 6 i završnicu u najboljem ritmu. Mi smo relativno mlada ekipa i sigurno da bi ove godine prolazak u finale bio korak više nego prethodnih godina. Ako se ukaže prilika da se osvoji prvo mjesto i plasman u ABA ligu, sigurno da nećemo bježati od toga, ali to ne treba da nam bude primarni cilj jer bi to bilo veliko breme na našim leđima. Naše je samo da treniramo i radimo dalje", kaže Zahiragić.