Košarka
3

Bajramović: Još smo u fazi uigravanja, očekuje nas težak meč u Širokom Brijegu

Piše: Edin Isanović
Mensur Bajramović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Mensur Bajramović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Košarkaši Sparsa gostujudanas u okviru 13. kola Lige 12 ekipi Širokog Brijega. Sarajevski tim ima je lider prvenstva. Ima omjer 11 pobjeda i 1 poraz. Iako igraju dobro, u svlačionici Sparasa su svjesni da ih na Pecari čeka težak zadatak.

"Mi smo još uvijek u fazi upoznavanja, kratko vrijeme sam sa ekipom, ali probat ćemo da pobijedimo. Sa druge strane, Široki će imati ista očekivanja i isti cilj - da stigne do trijumfa. Bit će to interesantna utakmica i za publiku i za nas. Želimo da nastavimo niz, ali trebamo biti realni. Neće nam biti ni malo lako da to i ostvarimo", istakao je prvi šef struke Sparsa - Mensur Bajramović.

Zbog povrede utakmicu će preskočiti Dalibor Peršić.

Tim Širokog Brijega ima omjer osam pobjeda i četiri poraza. Težit će da u 13. kolu ostvare trijumf. Toga je svjestan i Adi Zahiragić, igrač Sparsa.

"Sigurno je da nas očekuje teška utakmica. Široki je izuzetno nezgodan protivnik, naročito na domaćem terenu. Poznato je da je godinama unazad Pecara praktično neosvojiva tvrđava i da rijetko gube utakmice kući. Međutim, mi putujemo s namjerom da srušimo tradiciju i da bodove donesemo u Sarajevo. Zaista smo naporno i kvalitetno radili i vjerujem da možemo izboriti trijumf", kazao je Zahiragić.