Citirao Ivu Andrića
33

Bajić ponovo o Košarkaškom savezu BiH: Izvinite gospodine Čolan, nisam vas prepoznao

N. K.
Dragan Bajić (Foto: KK Igokea)
Dragan Bajić (Foto: KK Igokea)
Aktuelni prvak BiH u košarci Igokea još nije primila pehar i medalje za osvojenu titulu. Trener kluba iz Aleksandrovca Dragan Bajić je apelovao da se pehari i medalje uruče prije domaće utakmice u Ligi prvaka, ali do toga nije došlo.
Nakon utakmice trener Aleksandrovčana bio je ljut na Košarkaški savez BiH jer nisu uslišili njegove apele.

Košarkaši Igokee u nedjelju igraju utakmicu protiv ekipe Splita u ABA ligi, a Bajić je još jednom iskoristio priliku na konferenciji za medije da se obrati Košarkaškom savezu BiH i generalnom sekretaru Ameru Čolanu, prenosi Mondo.

"Obratio bih se Košarkaškom savez BiH i generalnom sekretaru gospodinu Čolanu kada je u pitanju pehar i medalje koje nismo dobili evo skoro pet mjeseci od osvajanja na parketu te titule. Jednostavno imam potrebu da se obratim jer i moji igrači me stalno zapitkuju. Waller dođe i pita me 'da li je moguće da već dvije godine igramo i osvajamo sve na parketu, a ne dobijamo pehare'. Međutim, kako je rekao Ivo Andrić 'kad uđeš u Bosnu prestaje logika', ali meni je to teško objasniti Walleru. Samo mi koji živimo ovdje znamo za takve stvari i za takva dešavanja", rekao je Bajić pa dodao:

"Ja se sada javno izvinjavam nakon onog obraćanja gospodina Čolana. Nisam znao procedure oko tih stvari, ali sam vođen nekim stvarima iz skorije prošlosti kada su se desile neke stvari pogotovo oko dodjele pehara i medalja u Širokom Brijegu. Znam pouzdano da tada nije bilo odluke Upravnog odbora da se to desi i bio sam siguran da je taj isti gospodin Čolan bez odluke UO dijelio te medalje, međutim izgleda da sam pogriješio. Gospodine Čolan, izvinite nisam vas prepoznao".

Podsjetimo, Čolan je prije nekoliko dana govorio o ovoj situaciji.

"Nazovite Borisa Spasojevića, do predsjednika je i Upravnog odbora KS BiH, neka odluče šta će i kako će. On treba da odluči, a ne ja. Ono što oni odluče, ja ću tako i uraditi. Meni ništa nije sporno, to nije ništa do mene", rekao je Čolan.