Košarka
0

Avery Johnson na meti mnogih klubova

Totalsport
Avery Johnson
Avery Johnson
Avery Johnson, 45-godišnji bivši NBA košarkaš (Seattle, Denver, San Antonio, Houston, Golden State, Dallas) iznimno je zanimljiv nekolicini klubova koji traže nova trenerska rješenja za iduću sezonu.

Od 2004. do 2008. godine Johnson je kao trener radio u Dallasu, te mu je to bio prvi i zasad jedini trenerski posao u NBA ligi. No, očigledno je ostavio iznimno dobar dojam, što pokazuje sadašnji interes New Orleansa, New Jerseyja i Atlante za njim.

Johnson je 2006. godine dobio nagradu za najboljeg trenera godine u NBA ligi, makar bi sam vjerovatno više volio da se okitio naslovom prvaka NBA lige. Naime, te godine je Dallas igrao veliki finale protiv Miamija, te je bio u dobitnoj poziciji s obzirom na vodstvo 2-0.

No, do kraja finala je Miami, gotovo isključivo posredstvom sjajnog Dwyanea Wadea, upisao četiri pobjede zaredom i time donio naslov na Floridu.

Od 2008. je Johnson trenerski mirovao, a vrlo je vjerojatno da će se reaktivirati ovog ljeta. Već je obavio jedan sastanak s predstavnicima Atlante, koji nije urodio plodom, no američki mediji najavljuje novi dogovor te dvije strane.

New Orleans je također "bacio udicu" na nekadašnjeg beka-šutera koji je 1999. kao igrač bio NBA prvak u dresu San Antonija, a "napad" na njega najavljuju i iz New Jerseyja.