Košarka
0

Artest: Idem u LA Lakerse i vrlo sam uzbuđen zbog toga

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Još su samo sitni detalji preostali do službenog potpisivanja ugovora najboljega odbrambenog košarkaša NBA lige, Rona Artesta, s aktuelnim prvacima, LA Lakersima.
  • Vrlo sam uzbuđen što se napokon priključujem Lakersima - poručio je 29-godišnji krilni igrač medijima preko svog agenta.

  • Već godinama Lakersi izražavaju interes da me dovedu u svoje redove, ali naši se putevi nikad nisu uspijevali ukrstiti. Napokon sam Laker i ne mogu se načekati da zaigram s Kobeom, Pauom i ostalima, jedva čekam zaigrati pod vodstvom Phila Jacksona. Lakersi su u meni stvarno pobudili osjećaj željenosti.

Košarkašev agent David Bauman kaže da još uvijek s vodstvom kluba radi na transferu, ali da bi sve trebalo biti gotovo sasvim skoro.

  • Odluku o priključenju momčadi donio sam nakon ručka s Jerryjem Bussom, vlasnikom LA Lakersa. S njim u društvu shvatio sam kakvom se klubu priključujem. Radujem se što ću Lakersima pomoći u pokušaju da odbrane titulu. Također mi je jako drago što napokon neću biti izviždan kad uđem u Staples Center.

Kao odbrambeni 'specijalac' Artest je često preuzimao odgovornost za najopasnije suparničke strijelce na vanjskim pozicijama, koje nikad nije štedio. Imao je tako i žestokih obračuna s Kobeom Bryantom.

Lakersima se priključuje kao slobodan agent. U prošloj je i jedinoj sezoni nastupanja za Houston Rocketse prosječno upisivao 17.1 koš, 5.2 skoka i 3.3 asista po utakmici.

NBA