Košarka
0

Aris i Pašalić izborili majstoricu protiv Panioniosa

Klix.ba
Muhamed Pašalić
Muhamed Pašalić
Košarkaši Arisa su pobjedom na svom terenu nad Panioniosom (75:66) osigurali majstoricu koja će odlučiti o putniku u polufinale playoffa.

Trenutni rezultat ove četvrtfinalne serije je 1:1 i zaista je prava šteta zbog poraza nakon produžetaka od jednog poena razlike u prvoj utakmici, jer Pašalić i društvo mogli su već razmišljati o dvobojima protiv Panathinaikosa. Iako serija između Panathinaikosa i Ikarosa još nije završena, bilo bi zaista prvoklasno iznenađenje da Ikaros preko izrazitog favorita dosegne polufinale.

Vratimo se duelu Arisa i Panioniosa, duelu koji je pokazao da su Pašalić i saigrači uspjeli iza sebe ostaviti neugodan poraz iz prve utakmice, poraz koji se uz malo sreće mogao pretvoriti i u pobjedu. To je u ovom trenutku najvažnije, a jednako važno je i to da je Muhamed Pašalić opet odigrao meč na visokom nivou.

Naš košarkaš je na najbolji način predvodio Aris postigavši za 26 minuta 10 poena. Za dva je gađao 1/2, za tri 2/3 i slobodna 2/4. Verginis je sa 15 poena predvodio listu strijelaca u timu Arisa, dok je Pelekanos uz 13 poena dodao još i sedam skokova.

U redovima Panioniosa najviše su se istakli Janković i Batis, po 14 poena.

Jedan putnik u polufinale same završnice prvenstva Grčke već je poznat i to je senzacionalni AGOR, koji je sa 2:0 zatvorio seriju protiv PAOKA i prvi put u klupskoj historiji našao svoje mjesto među najbolje četiri ekipe A-1 lige.

Četvrtak:

AGOR - PAOK 86:65 (2:0) Aris - Panionios 75:66 (1:1)

Petak:

Ikaros - Panathinaikos (0:1) Apollon P. - Olympiakos (0:1)