Carmelova transformacija
17

Anthony neprepoznatljiv, oduševio uoči početka sezone: Ovog ljeta sam mršavi Melo

F. Z.
Carmelo Anthony (Foto: Twitter)
Carmelo Anthony (Foto: Twitter)
Jedan od najboljih igrača NBA lige u posljednjih 20-ak godina Carmelo Anthony u nastavku sezone u NBA ligi igrat će na poziciji tri (krilo), iako je sezonu počeo kao "četvorka" (krilni centar) i odigrao 50 utakmica na toj poziciji.

Ipak, povratak Zacha Collinsa i našeg Jusufa Nurkića u redove Portlanda nakon oporavka od povreda znači i veću "gužvu" pod košem i manje prostora za Anthonyja na poziciji četiri i samim tim i manje minuta.

Anthony je zbog toga dobio prijedlog stručnog štaba da se vrati na poziciju tri na kojoj je igrao u 14 od 18 NBA sezona. Trevor Ariza neće igrati na završnom turniru, i "gužve" praktično nema na poziciji tri.

Međutim nije bilo dovoljno samo prihvatiti prijedlog trenera, Anthony je morao izgubiti na kilaži kako bi bio spremniji da odgovori na zadatke koje nosi pozicija "trojke".

"Ja sam razmišljao o tome kada mi je trener rekao da ću se vratiti na 'trojku'. Izazvao sam sebe da izgubim na kilaži kako bih se osjećao ugodno na poziciji tri. Kako bih mogao trčati i ispoštvati sve što naš sistem igre traži na toj poziciji. Bio sam izuzetno motivisan da smršavim na oko 105 kilograma. Toliko nisam imao još od samog početka karijere. Imam dosta samopouzdanja i osjećam se odlično na terenu. Osjećam se zdravo. Poprilično sam fokusiran, a i to je bio dio plana", rekao je Melo.

[TWITTER]1282675560989196289[/TWITTER]

U Disney Worldu gdje će 22 ekipe odigrati završnicu sezone Melo je već dobio novi nadimak.

"Svakog ljeta dobijem novi nadimak. Ovaj put je to 'Mršavi Melo'. Bilo je dosta nadimaka, ali na kraju dana to sam samo ja", poručio je Anthony.