Klasa je vječna
15

Anthony igrač sedmice na Zapadu, navijači nezadovoljni zbog Dončića i Hardena

K. H.
Carmelo Anthony u akciji (Foto: EPA-EFE)
Carmelo Anthony u akciji (Foto: EPA-EFE)
Carmelo Anthony dobio je nagradu za najboljeg igrača sedmice u Zapadnoj konferenciji NBA lige čime je još jednom pokazao da nije igrač koji se tek tako trebao otpisati.

Prije potpisa ugovora s Portlandom, popularni Melo posljednji meč je odigrao 8. novembra 2018. godine kao igrač Houstona, ali se u tom klubu nije proslavio i nakon toga ga gotovo nijedan NBA tim nije želio uzeti u svoj tim.

Na kraju je Portland bio taj koji je pozvao Anthonyja u svoje redove, a već na samom početku Melo se pokazao kao pravo pojačanje za ovaj tim i za proteklu sedmicu, a u kojoj je u prosjeku ubacivao 22,3 poena uz 7,7 skokova i 2,7 asistencija, dobio je nagradu za najboljeg sedmičnog igrača Zapadne konferencije.

On je u nagradu dobio ispred Luke Dončića koji zaista briljira u dresu Dallasa, ali i Jamesa Hardena koji je odigrao maestralnu sedmicu u dresu Houstona, zbog čega su pojedini NBA fanovi istakli svoje nezadovoljstvo.

Što se tiče Istočne konferencije, Giannis Antetokounmpo s 34,8 poena i 11,3 skokova u prosjeku po utakmici dobio je nagradu za najboljeg igrača sedmice.