Na NBA parketima
6

Antetokounmpo vodio Buckse do novog trijumfa, nevjerovatni Young brojao do 50

F. Z.
NBA liga je nastavljena sinoć nakon All Star pauze, a košarkaši Brooklyn Netsa za koje nije igrao Džanan Musa poraženi su nakon produžetka na gostovanju kod Philadelphija 76ersa.

Philadelphiju je do pobjede vodio Embiid sa 39 postignutih poena i 16 skokova, dok je za Netse 25 poena postigao LeVert.

Milwaukee Bucksi upisali su novi trijumf na gostovanju kod Detroit Pistonsa. Antetokounmpo je postigao 33 poena i dodao 16 skokova kod gostiju, dok je Wood na drugoj strani postigao 18. Fantastičnu partiju u trijumfu Atlanta Hawksa na domaćem parketu protiv Miami Heata rezultatom 129:124 pružio je Trae Young s 50 postignutih poena. Za mladog košarkaša Hawksa to je bio rekord karijere. Adebayo je na drugoj strani postigao 28 poena i dodao 19 skokova.

Charlotte Hornetsi slavili su na gostovanju kod Chicago Bullsa. Goste je do pobjede vodio Monk s 25 postignutih poena. Sacramento Kingsi su rezultatom 129:125 slavili protiv Memphis Grizzliesa. Domaće je do pobjede vodio Barnes sa 32 postignuta poena, dok je za Memphis 24 postigao Melton. Bogdan Bogdanović susret je završio sa devet poena, a Nemanja Bjelica sa osam uz šest skokova i pet asistencija.

Houston Rocketsi slavili su na gostovanju kod Golden State Warriorsa rezultatom 135:105. Goste je do pobjede vodio Harden s 29 postignutih poena i 10 asistencija.

Tabela: