Košarka
0

Anketa među ljubiteljima NBA lige: Ovo će biti sezona Mirze Teletovića

Piše: J. H.
Mirza Teletović
Mirza Teletović
Ako je suditi prema rezultatima ankete, ovo bi mogla biti sezona u kojoj će kapiten bh. košarkaške reprezentacije Mirza Teletović pokazati zbog čega je doveden u NBA ligu.

Portal NBA.com objavio je rezultate opsežne ankete koju provode svake godine uoči početka zvaničnog dijela najelitnije košarkaške lige na svijetu. Naš reprezentativac nalazi se među tri strana igrača koji će voditi glavnu ulogu na NBA parketima.

Jablaničanin se nalazi na trećem mjestu stranih igrača od kojih se očekuje da će imati zapaženiju ulogu od prethodne. Za Teletovića je glasalo 7,1 posto čitatelja zvaničnog portala NBA lige. Ispred njega su Litvanski reprezentativac u dresu Toronta Jonas Valanciunas i Španac u dresu Minnesote Ricky Rubio.

Teletović je imao i zapažene učinke u predsezonskim utakmicama Brkooklyn Netsa. U gostujućoj pobjedi njegovog tima protiv Washingtona, Mirza je postigao 15 poena i bio jedan od najboljih igrača u timu Jasona Kidda.

Nakon ove utakmice, uslijedila je brilijantna partija protiv Philadephije. U 29 minuta, koliko je igrao, Teletović je imao učinak od 21 poena, sedam skokova i pet asistencija, a Netsi su pobijedili 127:97. U pobjedi protiv Bostona je igrao 20-ak minuta i ubacio osam poena. Protiv Miami Heata nije bio raspoložen te je ubacio samo dva poena.

Ljubitelji NBA lige koji su učestvovali u anketi vjeruju da će Heat osvojiti NBA ligu ove sezone i da će LeBron James biti MVP. Upravo je ovaj košarkaš omiljeni među navijačima svih timova. Čitatelji smatraju da je Detroit napravio najbolji posao kada je riječ o dovođenju igrača, dok je Brooklyn na drugom mjestu.

Smatraju da će Victor Oladipo iz Orlanda biti najbolji rookie sezone. Za najboljeg internacionalnog igrača izabrali su Francuza Tonyja Parkera, koji nastupa u San Antoniju, Španca Marca Gasola iz Memphisa i Dirka Nowitzkog iz Dallasa.