NBA
0

Andre Miller potpisao za Portland

Totalsport
NBA ekipa Portland Trail Blazersa potpisala je 33-godišnjeg playmakera Andrea Millera. Ovaj iskusni košarkaš, koji je u Portalnd došao kao slobodan agent, potpisao je trogodišnji ugovor vrijedan 21 milion dolara.

Portland je želio i jednog kvalitetnog i iskusnog organizatora igre, pa su pregovarali oko dovođenja Stevea Nasha i Jasona Kidda, no prvi je produžio vjernost s Phoenixom, a drugi će ostati u Dallasu.

Njihova treća opcija bio je Miller, igrač koji u NBA ligu kročio 1999. godine kada ga je kao deveti izbor na draftu uzeo Cleveland.

  • Radujem se novim izazovu. Znam da je Portand ambiciozna ekipa sposobna za puno toga i ja im želim pomoći – rekao je Miller, koji će konkurenciju u Trail-Blazersima na playmakerskim pozicijama imati u Steveu Blakeu i Jerrydu Baylessu.

Unatoč godinama, prošle je sezone Miller odigrao jednu od najkvalitetnijih sezona u karijeri. Prosječno je za 76erse zabijao 16.3 poena po utakmici, a imao je 6.5 asistencija, te 4.5 skokova.

Pored Philadelphije Miller je u karijeri igrao i za Cleveland, LA Clipperse i Denver, a zanimljivo je kako je odigrao čak 530 utakmica u nizu, najdulje od svih aktivnih igrača.

U karijeri je Miller na prosjeku od 14.6 koševa, 4.2 skoka i 7.4 asistencija.