Postao senzacija
44

Andre Ingram debitovao u NBA ligi sa 32 godine i oduševio čak i Kobea Bryanta

Klix.ba
Andre Ingram
Andre Ingram
Los Angeles Lakersi su izgubili sinoć protiv Houston Rocketsa (105:99), ali je glavna zvijezda utakmice bio jedan igrač Jezeraša. I to ne bilo koji.

Lakersi su pozvali Andrea Ingrama iz razvojne lige (G League) kako bi popunio broj igrača na klupi.

Tridesetdvogodišnjak se deset sezona vucarao po razvojnoj ligi, ali nikada nije dobio toliko čekanu šansu u najjačoj svjetskoj ligi. Sve do sinoć.

I sam Ingram je očekivao da će odgledati susret sa klupe, eventualno dobiti minutu na kraju meča kada sve bude već riješeno.

No, nakon što je ušao u igru odmah je uvezao 11 poena za šest minute i potom su mu Lopez, Randle i Caldwell-Pope počeli dodavati.

Ingram je susret završio sa 19 poena uz samo dva promašaja iz igre, 3 skoka, 1 asistenciju, 1 ukradenu loptu i čak 3 blokade.

Preko noći 32-godišnji bek je postao prava senzacija, a dobio je mnoge pohvale putem društvenih mreža od igrača, ali i od velikog Kobea Bryanta.

IFW this ✊🏽✊🏽...

Objavu dijeli Damian Lillard (@damianlillard)

Ingram je dobio ugovor na posljednje dvije utakmice u sezoni, a ukoliko se večeras pokaže protiv gradskih rivala Clippersa nema sumnje kako će konačno od iduće sezone zaslužiti ugovor sa nekom NBA ekipom i ispuniti svoj desetogodišnji san.