Paklen sastav spremaju
69

Amerikancima je dosta brukanja na Mundobasketu, bivša zvijezda poručuje: Pomest ćemo sve na Olimpijadi

S. G.
Reprezentacija SAD-a podbacila je i na ovom Svjetskom prvenstvu na kojem je zauzela, za njih, preskromno četvrto mjesto čime su još jednom ostali bez medalje na Mundobasketu.
Na prošlom prvenstvu Svijeta u Kini 2019. bili su sedmi, dok su sada završili tri pozicije iznad, no teško da to može zadovoljiti njihove apetite.

Na Mundobasket su poslali nešto između trećeg i četvrtog tima pa je ovakav plasman bio manje-više očekivan.

Međutim, ovo bi moglo biti posljednji put da na neko veliko takmičenje Amerikanci ne šalju najjači tim, kojeg ćemo gledati već na Olimpijadi narednog ljeta u Parizu. To je najavio i bivši NBA košarkaš Gilbert Arenas.

"Jeste li vidjeli šta ste napravili? Zajeali ste. LeBron dolazi. Svi ste počeli prerano slaviti, dolazi Kralj i sa sobom donosi Louis Vuitton prtljagu. Ne ova sranja iz outleta koja smo imali u posljednje vrijeme. Nije ovo Redeem Team broj dva, ovo je 'dolazimo i dobrano ćemo vas napucati u guicu' tim. Sve ćemo pomesti", poručio je Arenas, trostruki učesnik All-Stara iz vremena provedenog u Washington Wizardsima.

Mediji su jučer pisali kako će pored Lebrona, Amerikance na Olimpijskim igrama predstavljati zvijezde poput Stepha Curryja, Kevina Duranta, Devina Bookera, Anthonyja Davisa, Klaya Thompsona i drugih.

I košarkaškim laicima je više nego jasno da protiv ovog tima u Parizu niko neće smjeti ni pomisliti na zlato.