Košarka
1

Amerikanci definitivno bez Griffina na Olimpijskim igrama

Totalsport
Foto: NBA
Foto: NBA
Centar američke košarkaške reprezentacije Blake Griffin obnovio je na treningu u Las Vegasu povredu lijevog koljena, a pregledi u Los Angelesu otkrili su da je došlo do pucanja medijalnog meniskusa.

Lijevo koljeno mučilo je člana LA Clippersa tokom NBA doigravanja, no činilo se da je taj problem stvar prošlosti. Ipak, na treningu olimpijske ekipe za London Griifin je osjetio jaku bol, a u četvrtak su detaljni pregledi i magnetska rezonanca pokazali da se radi o povredi koja zahtjeva artroskopsku operaciju. Zbog toga će Griffin propustiti nastup na Olimpijskim igrama.

Njegovo mjesto u američkoj selekciji zauzet će lanjski najbolji sveučilištarac Anthony Davis kojeg je kao prvi pick ovogodišnjeg drafta angažirao New Orleans. Davis je cijelo vrijeme bio uz reprezentaciju koja je odigravala pripremne trening utakmice protiv tima koju su činili mlađi igrači.

Ovaj otkaz novi je udarac za selektora Mikea Krzyzewskog koji je pred nastup u Londonu već ostao bez Dwighta Howarda, Chrisa Bosha, LaMarcusa Aldridgea, Lamara Odoma i Dwyanea Wade.