Velike ambicije
148

Američki investitor spreman ulagati u KK Bosna Royal

N. K.
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Predsjednik KK Bosna Royal Almir Bradić najavio je dolazak američkog investitora koji će u budućnosti ulagati u sarajevski košarkaški klub te vratiti ga, kako sam kaže, na puteve stare slave.

"Prije nekih mjesec dobili smo pismo namjere od čovjeka Amerikanca koji je s naših prostora. Ima svoju kompaniju koju je razvio na nivo da je konkurentna i priznata u američkim razmjerama. Ozbiljan je biznismen, a supruga mu je iz Sarajeva i odatle dolazi ta ljubav prema Bosni i Sarajevu. Angažovao je advokata koji treba srediti svu dokumentaciju te sprovesti sve pravne aktivnosti što zahtjeva realizaciju ovog projekta", rekao je Bradić za portal Klix.ba.

Predsjednik Bosne Royal je poslije toga najavio odlazak u reviziju kako bi se ustanovila tačna struktura klupskog duga.

"Kada to uradimo, imat će jasne informacije i apsolutno će sve znati o klubu, šta ga čeka, šta može očekivati i kojim pravcem ćemo ići u finaliziranje projekta. Nema nikakav termin niti rok. Malo je zbog korone, a pogotovo u posljednje vrijeme, otežano hodanje po javnim mjestima što nije baš preporučljivo i predstavlja nam problem. Međutim, nije postavio nikakve rokove, bitnije je da se to uradi temeljito i detaljno te je bolje tako raditi nego nešto na brzinu", istakao je.

Bradić je potom govorio i koji bi to bili ciljevi investitora kada su u pitanju klupski uspjesi.

"Zainteresovan je i u pismu namjere je jasno rekao šta je njegov cilj, a to je vraćanje Bosne na puteve stare slave. S obzirom kakvu uspješnu kompaniju ima, a vi znate da uspjeti u biznisu u Americi nije kao uspjeti ovdje gdje je sve vezano za političku podršku, jasno govori da je u pitanju ozbiljan čovjek pogotovo što je kao stranac uspio razviti respektabilnu kompaniju. Ako on i sam tako planira, nemam razloga da mu ne vjerujem", poručio je Bradić.

Ulaganje investitora sigurno bi donijelo bolje dane za KK Bosna Royal koja je posljednjih godina imala mnogo problema čak i sa opstankom kluba u životu, a hoće li išta od spomenutih najava biti ostaje nam da vidimo u budućnosti.