Nagrada za odličnu sezonu
0

Amar Gegić napustio Spars i postao novi košarkaš Cibone

E. B.
Amar Gegić (Foto: Dragana Stjepanović)
Amar Gegić (Foto: Dragana Stjepanović)
Košarkaški reprezentativac BiH Amar Gegić je napustio Spars i postao novi igrač Cibone.

Gegić (bek, 200 cm, 23 godine) je potpisao trogodišnji ugovor s nekadašnjim prvakom Evrope.

U dresu sarajevske ekipe u sezoni iza nas je u ABA 2 ligi prosječno postizao 15,8 poena, 6,4 skokova i 4,2 asistencije. U karijeri je još nosio dresove njemačkog Bayerna, beogradskog Partizana, te tuzlanske Slobode.

"Iako su ponude stizale tokom cijele sezone, Cibona je pokazala najveći interes. Njihove ambicije i moja uloga u ostvarenju istih su bile najozbiljnije, tako da smo se lako dogovorili. Najvažnije od svega je da sam našao zajednički jezik s trenerom. Generalno mi se sviđa plan i rad ljudi u klubu i tu sam da pomognem da vratimo Cibonu u sami vrh regionalne košarke", rekao je Gegić i dodao:

"Pratio sam igre kluba puno više u drugoj polovici sezone i svidjelo mi se što sam vidio. Okosnicu ekipe su činili mladi igrači koje uglavnom poznajem otprije, s obzirom da smo dosta puta igrali jedni protiv drugih. Smatram da mogu doprinijeti u svim segmentima igre kako bi ekipa pobjeđivala, ali ne bih puno pričao o tome, izaći ću na teren i pokazati što znam. Nadam se i kako će se situacija s koronavirusom ubrzo primiriti kako bi uspjehe mogli proslavljati uz navijače", rekao je Gegić na službenom predstavljanju.