Marca
0

Allen Iverson završava karijeru?

Totalsport
Allen Iverson (Foto: AP)
Allen Iverson (Foto: AP)
Allen Iverson, 35-godišnji američki košarkaš, mogao bi, ako zaključujemo po napisima turske štampe, a prenosi ih španska Marca, uskoro zaključiti svoju bogatu karijeru.

"Odlazim iz košarke. Imam žestoke bolove i jedva hodam", rekao je turskim novinarima Iverson.

Iverson ima problema s povredom lista desne noge, a najnovije pogoršanje povrede bi ga trebalo odvojiti od parket oko sedam sedmica. Tako su turski izvori naveli da će već idućih dana Iverson razgovarati s upravom Bešiktaša, kluba gdje trenutno igra, kako bi dogovorio raskid ugovora.

Ovog je ljeta Iverson spektakularno napustio NBA ligu, te je došao u Tursku, gdje se i nije odveć istaknuo u svojim predstavama.

U karijeri je Iverson izgradio veliku NBA karijeru igrajući za Philadelphiju, Denver, Detroit i Memphis. Prije četrnaest godina je bio prvi izbor na draftu, a 2001. godine i najkorisniji igrač lige.

Može se govoriti da je jedan od najvećih košarkaša kojeg je Philadelphija imala i da je jedan od najboljih u novijem dobu kompletne lige. Čak je jedanaest puta igrao na All-Stars utakmici, četiri puta je bio prvi strijelac lige, a tri puta je izabran u petorku godine.