Košarka
0

Allen Iverson obavio razgovore s Philadelphijom

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Allen Iverson, 34-godišnji košarkaš koji je nekoliko dana u penziji, obavio je razgovore s čelnim ljudima Philadelphije, gdje bi se mogao reaktivirati.

Iverson je najsvjetlije trenutke karijere započete 1996. godine imao u dresu 76ersa iz Philadelphije, svom prvom klubu u NBA karijeri, koji ga je ujedno te godine uzeo kao prvi izbor na draftu.

Branio je još boje Denvera i Detroita, da bi u ovoj sezoni i tri puta nastupio za Memphis, gdje je bio nezadovoljan ulogom rezervnog playmakera, te je i to bio razlog zašto je odlučio penzionisati se.

No, priča će očigledno dobiti nastavak i vrlo je vjerojatno, po izvještajima američkih medija, da će Iverson ponovno odjenuti dres svog prvog kluba u NBA ligi s kojim je igrao i finale lige.

Iverson je četiri sezone bio najbolji strijelac lige, a u penziju je otišao kao peti strijelac lige svih vremena (27.1 poen po susretu), te kao 17. na vječnoj listi s 24.020 ubačenih koševa. Samo je Michael Jordan u utakmicama doigravanja ubacio više od 29.7 Iversonovih poena. Isto tako, od aktivnih igrača, više poena su ubacili samo Shaquille O'Neal i Kobe Bryant.

Ed Snider, vlasnik Philadelphije, se navodno najviše zalaže za povratak Philadelphije, ali je spomenuto isto tako da će konačnu odluku donijeti predsjednik tima Ed Stefanski. Navodno je Iverson rekao 'da' povratku.