Košarka
30

Alex Renfroe za Klix.ba: Teletović je "faca", veselim se nastupima u dresu BiH

Piše: J. H.
Alex Renfroe
Alex Renfroe
Playmaker berlinske Albe Alex Renfroe bit će veliko pojačanje za košarkašku reprezentaciju BiH na Eurobasketu ove godine.

Vijeće ministara BiH trebalo bi ubrzo donijeti odluku o davanju državljanstva ovom Amerikancu kojeg je Duško Ivanović odabrao za organizatora igre nakon neuspješnog pokušaja sa DJ Cooperom u proteklim kvalifikacijama.

"Ovo će biti moje prvo učešće u dresu neke reprezentacije i veselim se tome", kaže Renfroe za Klix.ba.

Tako će ovaj 28-godišnjak iz Nashvillea slijediti svoje sunarodnjake Terrela Castlea, Henryja Domercanta, Zacka Wrighta i DJ Coppera koji su do sada sa većim ili manjim uspjehom igrali u košarkaškoj reprezentaciji BiH.

Iako će se sa većinom saigrača iz selekcije tek upoznati, Renfroe kaže da je imao priliku igrati protiv nekoliko njih.

"Igrao sam protiv Đedovića nekoliko utakmica. Prošle godine Elmedin Kikanović je bio moj saigrač (igrali u ruskom Krasnoyarsku op.a.). Prije nekoliko godina, dok sam bio u Zagrebu, dijelio sam svlačionicu sa Antom Mašićem i Damirom Halilovićem. Mislim da sam igrao protiv Andrije Stipanovića u nekoj od predsezona", kaže naš sagovornik.

Jedan od najboljih igrača Albe koju je Bayern zaustavio u polufinalu doigravanja za prvaka Njemačke kaže da se veseli saradnji sa Mirzom Teletovićem.

"On je faca i naravno da sam ga gledao u Netsima", dodaje.

"Bit ću spreman i uradit ću sve da pomognem timu na Eurobasketu", dodao je playmaker berlinske Albe Alex Renfroe koji će igrati za BiH na Evropskom prvenstvu.

Okupljanje reprezentativaca je zakazano za 23. juli na Ilidži, a pripreme će trajati sve do 2. septembra, kada bh. košarkaši putuju u Francusku.