Košarka
0

Aleksandar Petrović predsjednik Cibone

FENA
Legendarni igrač Cibone Aleksandar Petrović, koji je s "vukovima" osvojio dva naslova evropskog prvaka 1985. i 1986. godine, izabran je na vanrednoj skupštini za novoga predsjednika najtrofejnijeg hrvatskog košarkaškog kluba, dok je četverogodišnji direktorski mandat povjeren Domagoju Čavloviću, objavila je Cibona.

"Raspuštanjem dosadašnje skupštine završio je period predsjednikovanja Ivice Lovrića u čijem je mandatu Cibona prolazila kroz izuzetno zahtjevan sanacijski period, ali usprkos tome osvajala brojne trofeje – ABA Ligu u prošloj sezoni, naslov prvaka Hrvatske u sezoni 2011/12. i 2012/13., dva puta Kup Dražena Petrovića (2012/13. i 2013/14.), te jedanput Kup Krešimira Ćosića (2012/13.).

Petrović je tokom trenerske karijere u dva navrata vodio reprezentaciju Hrvatske, bio je trener Cibone, Zadra, Cedevite, u Španiji je vodio San Fernando iz Seville te Caprabo Lleidu, u Italiji Carifac Fabriano i Euroridu Scafati, dok je na prošlogodišnjem EP u Sloveniji bio selektor Bosne i Hercegovine.