Košarkaši BiH
0

FOTO / Ako Ukrajina ne padne, past će nade u vodu

Sarajevo-x.com
Košarkaška reprezentacija BiH svjesna je da u petak igra odlučujući susret u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2011. u Litvaniji. Protiv Ukrajine u gostima moraju zabilježiti pobjedu, uprkos napornom tempu, rezimirano je na današnjoj konferenciji za novinare organizovanoj u ilidžanskom hotelu "Hungaria".
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Trener naše odabrane selekcije, Sabit Hadžić, prisjetio se dosadašnjih utakmica kvalifikacija.

"Protiv Ukrajine smo igrali u prvom kolu i tada smo odigrali najbolje. Međutim, moram istaći da smo tada bili kompletni. Tako smo trebali igrati čitave kvalifikacije, ali nažalost, nismo", kazao je Hadžić. "U narednom kolu bili smo favoriti protiv Mađarske, ali smo poraženi. Bila su nam povrijeđena dva igrača (Đedović i Gordić), što nas je dodatno poremetilo."

Prisjećajući se sjajne igre naših košarkaša u susretu protiv favorizovane Velike Britanije, Hadžić je konstatovao ono čemu su svi ljubitelji košarke svjedočili - u trenucima kad se lomio rezultat, bh. igrači nisu imali snage.

Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
S druge strane, protiv Makedonije u Skoplju utakmicu su slabo otvorili.

"Sad je sve teorija. Moramo dobiti Ukrajinu da bismo se plasirali u baraž", kazao je trener BiH dodajući kako se još uvijek ne zna da li će se u baraž plasirati šest ili deset reprezentacija.

"Ako bismo došli do baraža, uz pomoć Teletovića, Kikanovića i Vasiljevića mogli bi pobijediti čak i Italiju", optimističan je prvi čovjek bh. reprezentacije.

Na konferenciji za medije govorio je i Nihad Đedović, oporavljeni igrač.

Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
"Znamo šta nas čeka, Kako bismo došli do konačnog cilja - pobjede moramo biti skoncentrisani svih 40 minuta", poručio je Đedović. "Oporavio sam se od povrede i bit ću sto posto spreman protiv Ukrajine."

Reprezentacija BiH noćas putuje na ovo gostovanje, a očekuje se da na odredište stignu oko 2:30 ujutro. Trening im je u 11 sati, a utakmica protiv Ukrajine počinje u 19. Ovaj naporni niz nastavlja se već u ponedjeljak, kada protiv Mađarske igraju u Sarajevu.