Ron Artest
0

"Ako Lakersi ne odbrane prsten, okrivite mene"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Jedan od najboljih defanzivaca NBA lige, ali i sigurna napadačka opcija momčadi u kojima je igrao, Ron Artest, poručio je navijačima Los Angeles Lakersa da u slučaju neosvajanja prstena prvaka prst krivnje usmjere prema njemu.

Prošle sezone, svoje jedine u dresu Houston Rocketsa, 30-godišnje nisko krilo prosječno je ubacivalo 17.1 koš uz 5.2 skoka i 3.3 asistencije.

U deset NBA sezona, provedenih u Chicagu, Indiani, Sacramentu i Houstonu, ostvarivao je prosječni učinak od 16.1 koš i 5.1 skok po susretu, a 2004. godine službeno je proglašen najboljim odbrambenim igračem lige.

  • Ne ponove li uspjeh iz prošle sezone navijači imaju pravo kriviti mene. Naslov prvaka osvojili su prošle sezone, a ja sam pridodani član. Navijači očekuju ponavljanje uspjeha, svi u Los Angelesu iščekuju novi prsten. Ne dođemo li do njega, ja sam taj koji će biti kriv i navijači svoj gnjev imaju pravo usmjeriti prema meni. Mogu na mene bacati paradajz i sve ostalo - kazao je sjajni, ali incidentima skloni košarkaš, koji se pridružio Lakersima 8. jula potpisavši ugovor na pet sezona vrijedan oko 33 miliona američkih dolara.