Košarka
19

Acropolis kup: Košarkaška reprezentacija BiH poražena i od Italije

Piše: J. H.
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Košarkaška reprezentacija BiH večeras je poražena od reprezentacije od Italije u okviru druge utakmice Acropolis kupa u Grčkoj. Izabranici selektora Simonea Pianigianija slavili su rezultatom 73:62.

Izrabranici selektora Ace Petrovića sinoć su poraženi od domaće selekcije rezultatom 88:71.

Osim rezultatski, u toj utakmici izgubili smo i centra Andriju Stipanovića koji je trebao biti veliko pojačanje na toj poziciji uoči početka Evropskog prvenstva koje počinje naredne sedmice u Sloveniji.

U večerašnjoj utakmici Talijani su diktirali rezultat tokom cijele utakmice. Nakon dvije četvrtine, semafor je pokazivao +6 za izabranike Simonea Pianigianija. Ba kao i u sinoćnjoj utakmici, Wright je bio prvi strijelac ekipe na poluvremenu sa 10 poena.

Nakon poluvremena probudili su se Teletović i Šutalo nakon čega je naša reprezentacija prešla u vodstvo koje nije dugo trajalo.

Talijani su ponovo preuzeli stvar u svoje ruke te, zahvavljujući raspoloženim Belinelliju, Aradoriju i Cinciariniju, pobijedili rezultatom 73:62.

U reprezentaciji BiH Wright je postigao 16 poena, Šutalo 12, a Teletović i Gordić po deset poena.

Naša reprezentacija sutra će igrati posljednju utakmicu u okviru Acropolis kupa protiv Litvanije nakon čega se vraćaju u Sarajevo.