Košarka
0

Aco Petrović nakon poraza od Srbije: Još ništa nije gotovo

Anadolija
Aco Petrović (Foto: AFP)
(Foto: AFP)
Pobjedom u sutrašnjoj utakmici protiv Crne Gore, Bosna i Hercegovina bi povećala šanse za plasman u naredni krug takmičenja na Evropskom košarkaškom prvenstvu u Sloveniji, poručio je selektor košarkaške reprezentacije BiH Aleksandar Petrović nakon večerašnjeg poraza bh. selekcije od Srbije, inače drugog u grupnoj fazi.

Petrović smatra da je sutrašnja utakmica optimalna šansa za dobar nastavak prvenstva za bh. selekciju i kako je rekao, "još uvijek je sve apsolutno otvoreno".

"Definitivno ništa nije gotovo, sutra ćemo apsolutno dati sve da dobijemo Crnu Goru i da se vratimo", pojasnio je, prenosi agencija Anadolija

Komentarišući jučerašnji poraz od Latvije, Petrović je kazao kako Bosni i Hercegovini "nisu priznata četiri regularna koša, a ovo je prekratko takmičenje i sigurno da nas ta utakmica boli".

On je kazao i kako Mirza Teletović 14 mjeseci "nije igrao ozbiljne utakmice", što svakako utječe na tim u cjelini.

Petrović je čestitao Srbiji, posebno, kako je rekao, legendarnom treneru Dušanu Ivkoviću, koji mu je omiljeni trener.

"Došli smo u priliku da sustignemo rezultat, ali mislim da je Srbija zaslužila pobjedu i imaju velike šanse na turniru", rekao je selektor bh. reprezentacije.

Selektor Srbije poručio je da je njegova selekcija apsolutno zaslužila pobjedu protiv BiH.

"Tim BiH jeste bio motivisan, ali smo i mi igrali sa devet debitanata na evropskim prvenstvima. Jedan smo od najmlađih i najbolje pripremljenih timova, ali moramo nastaviti sa dobrim igrama“, rekao je Ivković.

On je prokomentarisao i makedonsku izabranu vrstu uoči sutrašnjeg susreta njegove selekcije sa Makedonijom.

"Makedoniju jako poštujem, to je pravi tim sastavljen od iskusnih igrača i dobro se moramo pripremiti za sutrašnju tešku utakmicu", rekao je Ivković.