Košarka
12

ABA liga: Vrabac postigao 12 poena u pobjedi Partizana nad Mega Leksom

Piše: D. B.
Adin Vrabac
Adin Vrabac
Pobjedom nad Mega Leksom rezultatom 87:80 beogradski Partizan je ostao u borbi za drugu poziciju pred početak play offa ABA lige. Nastup za Beograđane je upisao bh. reprezentativac Adin Vrabac.

Na terenu su bili Pot, Vrabac, Robinson, Andrć, Tanasković, Birčević, Majstorović i Luković, a na klupi povrijeđeni kapiten Veličković i Gordon.

Ipak, momci koji su sinoć izašli na parket SC "Pinki" u Sremskoj Mitrovici izborili su važnu pobjedu kojom je Partizan NIS ostao u igri za drugo mesto na tabeli pred početak play offa. Poveli su Crno-beli 5:0, Mega je uzvratila i došla do 7:5, ali igrači Partizana nisu nijednog trenutka odustajali, čemu u prilog govori podatak da su u svoju korist riješili svaku od četiri četvrtine.

Iako su većim dijelom susreta bili u blagoj rezultatskoj prednosti, Crno-beli su meč "prelomili" tek u posljednjih nekoliko minuta posljednje četvrtine kada su stekli 10 poena prednosti. Na kraju, Mega je u posljednjoj minuti uspjela samo da se približi na konačnih 80:87.

Po 20 poena u timu Partizana postigli su Birčević i Andrić. Pot je dodao 15, a naš Vrabac je ubacio 12 poena te je upisao osam skokova.