{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


5. Sarajevo Youth Basket Festival otvara svoja vrata

S
16.12.2009. u 10:03
0
0
5. Sarajevo Youth Basket Festival otvara svoja vrata
0
5. Sarajevo Youth Basket Festival otvara svoja vrata
Nakon novogodišnjih praznika i ove godine očekuje nas košarkaški turnir pod nazivom Sarajevo Youth Basketball Festival 2010. i to peti po redu.
Nakon uspješno realizovana četiri omladinska košarkaška turnira "Sarajevo Youth Basketball Festival" 2006., 2007., 2008. i 2009., na kojima je učestvovalo preko 3.000 košarkaša iz 18 zemalja Evrope, Udruženje Internacionalne košarkaške manifestacije i Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) i ove godine najavljuju turnir u tri muške i tri ženske kategorije: do 18, 16 i 14 godina.

Na turniru će učestvovati 48 ekipa sa preko 1.000 sportista iz Austrije, Italije, Švicarske, Češke, Hrvatske, Švedske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Sarajevo Youth Basketball Festival ove je godine uvršten u zvanični kalendar takmičenja FIBA Europe, što je izvanredan uspjeh, uzimajući u obzir činjenicu da ovaj turnir postoji tek četiri godine.

Utakmice tokom turnira će se igrati na dvije lokacije u gradu Sarajevu i to u salama KSC Ilidža i hotela Hollywood.

Za sve utakmice ulaz je slobodan.

Prvenstveni cilj organizovanja ovakvog turnira je da Sarajevo i Bosna i Hercegovina, pored brojnih kulturnih manifestacija i festivala koji se održavaju svake godine, ima i jedan vrhunski sportski festival koji doprinosi afirmaciji sporta i turizma uopšte i pretvara Sarajevo u centar evropske omladinske košarke jednom godišnje u mjesecu januaru.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni izborom selektora nogometne reprezentacije BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: