KK Bosna
0

30 godina od osvajanja titule prvaka Evrope

FENA
Foto: KK Bosna
Foto: KK Bosna
Košarkaški klub Bosna ASA BH Telecom 5. aprila će obilježiti 30. godišnjicu osvajanja titule klupskog prvaka Evrope. Godišnjica jednog od najznačajnijih događaja u istoriji bh. sporta bit će obilježina nizom manifestacija.

"Ponosni smo što smo dio istorije ovog kluba i što ćemo biti domaćini takvim igračkim i ljudskim veličinama, koje će se ponovo okupiti u Sarajevu. Uspjeh ostvaren prije 30 godina imao je veliki utjecaj na razvoj košarke i sve što se dešavalo nakon toga", kazao je direkora kluba Admir Bukva.

Od igrača iz šampionske generacije Bosne dolazak su najavili: Bogdan Tanjević, Svetislav Pešić, Emir Mutapčić, Sabit Hadžić, Ante Đogić, Boško Bosiočić, Boro Vučević, Zadrvako Čečur, Rođeni Krvavac, kao nakadašnji košarkaški stručnjaci i igrači iz regiona Mirko Novosel, Mihovil Nakić, Rato Tvrdić, Damir Šolman, Predrag Danilović i drugi.

Prema program manifestacije, 5. aprila u Narodnom pozorištu će se održati Svečana akademija sa početkom u 18.00 sati, a nakon toga, u 20.00 sati, druženje u Domu mladih, na koje su pozvani svi prijatelji Kluba.

Dan kasnije, 6. aprila Gradska uprava Sarajeva će grupi građana zaslužnih za osvajanje titule (52 člana) uručiti kolektivnu Šestoaprilsku nagradu.

Predviđeno je da nagradu uime grupe građna primi Bogdan Tanjević, tadašnji trener šampionske generacije KK "Bosna".