|

3. Sarajevo Youth Basketball Festival 2008

3. Sarajevo Youth Basketball Festival 2008
0
S
Sarajevo-x.com
30.12.2007. u 11:10
1
komentara
0

dijeljenja
3. Sarajevo Youth Basketball Festival 2008
Udruženje "Internacionalne košarkaške manifestacije" Sarajevo organizuje treći internacionalni košarkaški turnir za mlade pod nazivom "Sarajevo Youth Basketball Festival", koji se već tradicionalno tokom januara održava u Sarajevu.
Širom Evrope se organizuju brojni internacionalni košarkaški turniri i festivali za mlade masovnog karaktera na kojima se okupi i do 400 ekipa iz 20-tak zemalja Evrope. Najpoznatiji turniri u Evropi tog tipa su: Basketball Wien (Beč, mart svake godine) i Lundaspellen (Lund, Švedska, januar svake godine).

Udruženje "Internacionalne košarkaške manifestacije" Sarajevo svojim angažmanom u segmentu omladinske košarke nastoji da uspostavi internacionalni košarkaški turnir za mlade pod nazivom "Sarajevo Youth Basketball Festival" koji će se tradicionalno održavati svake godine u januaru u trajanju od 5 dana i koji će na jednom mjestu okupiti preko 50 klubova iz 10-ak evropskih zemalja, navodi se u saopštenju organizatora.

"Sarajevo Youth Basketball Festivali" su održani u protekle dvije godine sa početkom u prvoj polovini januara na području grada Sarajeva. Učešće na festivalima su uzele mnogobrojne ekipe iz Evropskih zemalja kao što su: Mađarska, Hrvatska, Slovenija, Njemačka, Engleska, Austrija i Bosna i Hercegovina. Festivali su se održavali u sportskim dvoranama u gradu Sarajevu gdje je odigrano više od 130 utakmica sa oko 800 učesnika festivala.

"Ove godine sa ponosom možemo reći da je Sarajevo Youth Basketball Festival prepoznat i preporučen od strane FIBA EUROPE, što je izvanredan uspjeh uzimajući u obzir činejnicu da ovaj turnir postoji tri godine. Navedena činjenica govori o kvalitetu festivala što je ujedno i priznanje nama kao organizatoru na izvrsno realizovanim dosadašnjim projektima što je doprinjelo afirmaciji, kako omladinske košarke tako i turizma u Bosni i Hercegovini", ističu organizatori.

Ove godine turnir će se igrati u 4 muške i 3 ženske kategorije:do 18 godina,do 16 godina, do 14 godina i do 12 godina. Na turniru učestvuje 48 ekipa sa preko 620 učesnika iz Austrije, Njemačke, Engleske, Slovenije, Grčke, Slovačke, Makedonije, Hrvatske i Bosne i Heregovine.

Utakmice tokom turnira će se igrati na tri lokacije u Sarajevu i to KSC Ilidža, Sala hotela Hollywood i OŠ Nafija Sarajlić.

Za sve utakmice ulaz je slobodan.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...