Košarka
0

25.000 dolara kazne košarkašu koji je prijetio na Twitteru

Totalsport
Stephen Jackson
Stephen Jackson
Košarkaš San Antonio Spursa Stephen Jackson (34) kažnjen je sa 25.000 dolara od NBA lige zbog prijeteće poruke objavljene centru Oklahoma Cityja Sergeu Ibaki putem Twittera.

Jackson je poruku objavio nakon što se Ibaka u petak navečer u utakmici protiv LA Lakersa "zakačio" sa Metta World Peaceom.

"Neka neko kaže Sergeu Ibaki. Sljedeći put kad naleti na mene, idem prema njegovim ustima. To je obećanje. Pretjerao je", napisao je Jackson.

"Nedavni javni komentari koje je iznio Stephen Jackson apsolutno su neprihvatljivi, ne mogu se tolerisati i ne odražavaju standarde do kojih drže San Antonio Spursi", poručio je generalni menadžer teksaške ekipe RC Buford putem saopćenja.

Jackson je ubrzo po objavi svoje komentare i uklonio, a kasnije se i izvinio također putem Twittera te je vlastite komentare nazvao "neprofesionalnim i djetinjastim".

Tokom 13-godišnje NBA karijere Jackson je igrao za sedam različitih ekipa, a možda je najpoznatiji po svojoj ulozi u velikoj tuči na utakmici Pacersa i Pistonsa 2004. godine koja je uključivala Mettu World Peacea, tada poznatog kao Ron Artest. Jackson je tada zbog incidenta suspendovan sa 30 utakmica.

NBA