sport
0

Košarka: U srijedu druga utakmica finala Play Off-a

NINA
U srijedu, 15.05.2005. u 20 sati KK Bosna ASA BHT će imati prvu priliku da u utakmici protiv Širokog HT osvoji šampionsku titulu.

Nakon što je Bosna savladala Široki i povela sa 1:0, druga utakmica finala Play Off-a igrat će se u Širokom brijegu u dvorani ‘Pecara’. U sezoni 2004/2005 Bosna je u ovoj dvorani igrala po jednom u okviru Goodyear lige i Lige 6 i niti jednom nije odnijela pobjedu. Također, u prošloj sezoni, u finalu Play Off-a, Bosna je izgubila utakmicu na Pecari što je koštalo titule. Ovo je prilika da ‘studenti’ podmire račune.

"Na žalost, kao što smo već i navikli, ni ovaj put nije obezbjeđen TV prijenos iz Širokog brijega. Šta bi mogao biti razlog da ni jedna televizija ne prenosi utakmicu za šampionsku titulu Bosne i Hercegovine ostaje nam samo da nagađamo. Ipak, nadamo se da će, iako daleko od očiju javnosti, utakmica proći u fer i korektnom, sportskom duhu. Zato vas pozivamo da dođete i na ovu utakmicu i bodrite naše momke na putu do titule, te eventualno učestvujete u proslavi.", ističu urednici stranice KKBosna.com.