sport
0

Košarka: Reprezentacija BiH danas igra protiv Nizozemske

NINA
Mensur Bajramović
Mensur Bajramović
Večeras, 11. septembra, s početkom u 19.30 sati u Den Boschu košarkaška reprezentacija BiH igra protiv reprezentacije Nizozemske.

Već prije početka kvalifikacija svi su znali da je Turska prvi favorit i da će utakmice protiv Nizozemske i Estonije biti odlučujuća za plasman na EP, što automatski utakmici u Den Boschu daje veliki značaj.

Od igrača koji su nastupili u zadnjoj utakmici s Nizozemskom sutra će reprezentativno biti aktivni Firić, Hukić, Krasić, Mršić, Ovčina i Suljanović. Gordan Firić je odigrao sve četiri utakmice protiv Nizozemske, Hukić tri, a Krasić i Ovčina po dvije.

“Nizozemci nisu lagan protivnik. Moramo zadržati mirnoću i igrati koncentrirano, jer samo tako možemo doći do važne pobjede”, kazao je Mensur Bajramović, selektor BiH.

Iako je naša reprezentacija u ovom trenutku igrački jača od domaćina očekuje nas teška utakmica jer je velik ulog u pitanju. Domaćini mogu biti jako nezgodni ukoliko ih krene šut koji i protiv Estonije nije bio loš (46,4 % za dva, 50 % za tri poena). U ovom trenutku našoj reprezentaciji je neophodno da se Mršiću i Hukiću pridruži barem još jedan igrač kada je u pitanju realizacija, jer niti jedan igrač osim njih nije postigao više od osam poena.

Također sa šutom za tri poena od 27,8 posto i sa 17 skokova od čega su dva ofanzivna možemo u Den Boschu imati puno problema. Agresivnom obranom možemo dosta napraviti, pogotovo kada je u pitanju vanjski šut domaćina.

Na redu su dvije utakmice od kojih u najmanju ruku moramo dobiti jednu, a za mirniju situaciju u kvalifikacijama obje utakmice. Prva prilika je sutra u Den Boschu.