sport
0

Košarka-kvalifikacije EP 2007: Izrael - BiH 88:81

FENA
Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u prvoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će se 2007. godine održati u Španiji, u četvrtak je u Sofiji poražena od selekcije Izraela sa 88:81 (21:28, 23:24, 25:11, 19:18).

Košarkaši BiH dominirali su u prve dvije četvrtine u prvom redu zahvaljujući izuzetno preciznom šutu za tri poena. Bh. tim, predvođen sjajnim Mršićem, Telelovićem i Domercantom, od ukupno 18 pokušaja pogodio je čak 12 puta za tri poena (67 posto), postigavši najveće vodstvo početkom druge četvrtine od 13 poena.

U nastavku susreta naši košarkaši nisu mogli naći rješenje za zonu Izrealaca, koji su zatvorili sve prilaze svom košu, dok je šut sa distance u potpunsti zakazao. U trećoj četvrtini Izrealci, koji su u Sofiji bili službeni domaćini, postigli su odlučujuću porednost i taj period riješili u svoju koprist sa 25:11.

Svi pokušaji našeg tima, odnosno usamljenog Mirze Teletovića, da se posljednjoj četvrtini približe u uđu u neizvjesnu završnici, nisu urodili plodom zahvaljujući, između ostalog, i izuzetno slabom izvođenju slobodnih bacanja.

Susret nisu završila dva bh. košarkaša. Felikis Kojadinović prestrogo je isključen zbog dvije namjerne lične greške, dok je Kenan Bajramović morao napustiti teren zbog nasportskog udaranja protivničkog igrača.

Naredni susret košarkaši BiH igraju 3. septembra u Sarajevu protiv selekcije Portugala, dok će priliku da se revanširaju Izraelcima imati 9. septembra.