sport
0

Košarka: Bosna ASA pobijedila Leotar u polufinalu Play-Offa

NINA
Pobjednik Lige šest, sarajevska Bosna ASA pobjedom je otvorila play-off za prvaka BiH.

“Studenti” su danas u dvorani “Mirza Delibašić” u Sarajevu bili bolji od ekipe Leotara iz Trebinja rezultatom 81:65, te su poveli sa 1:0 u polufinalnoj seriji završnog doigravanja i napravili prvi korak prema plasmanu u finale.

Odmah od početka domaći su zaigrali vrlo angažirano u odbrani što im je već nakon četiri minute igre donijelo vodstvo od 10:0. Trebinjci su prvi poen postigli tek u petoj minuti, a Sarajlije su do kraja četvrtine održali prednost (19:10).

I početak druge četvrtine protekao je u dominaciji Bosne koja poletnom i brzom igrom dolazi do 25:14, a kasnije i do velikih 39:22. Do tada razigrani košarkaši trenera Bajramovića malo su se opustili, pa gosti prave seriju od 11:0 i na odmor se odlazi s rezultatom 39:33. Očito je Bajramović u svlačionici svojim igračima očitao bukvicu, jer su se na parket vratili još raspoloženiji.

Serijom od 13:0 Bosna odlazi na nedostižnih +19 (52:33), i egzibicija je mogla početi. Sredinom posljednje četvrtine prednost “studenata” je još više narasla (73:49), a na kraju utakmice semafor je pokazao rezultat 81:65.

“Ostvarili smo vrlo važnu pobjedu. Dobro smo otvorili utakmicu, stekli prednost, ali kasnije smo neobjašnjivo pali. Ipak, početkom drugog dijela zaigrali smo našu prepoznatljivu čvrstu obranu i vratili stvari na svoje mjesto. Leotar je pokazao da je dobra ekipa koja nam može napraviti dosta problema, ali idemo u Trebinje na pobjedu i uradit ćemo sve da pitanje finalista riješimo već u Trebinju”, kazao je Mensur Bajramović, trener Bosna ASA-e.