{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Košarka: Bob Knight predavač na "Međunarodnoj košarkaškoj klinici" u Sarajevu

F
24.8.2006. u 14:21
2
0
Košarka: Bob Knight predavač na "Međunarodnoj košarkaškoj klinici" u Sarajevu
2
Košarka: Bob Knight predavač na "Međunarodnoj košarkaškoj klinici" u Sarajevu
Na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu perodu od 28. do 31. augusta biće održana jedna od najznačajnijih edukativnih manifestacija iz oblasti košarke u Evropi - "Prva međunarodna košarkaška klinika“, pod rukovodstvom čuvenog američkog trenera Boba Knighta i drugih poznatih trenerskih imena iz SAD.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Predsjednik Košarkaškog saveza BiH (KS BiH) Nihad Imamović na pres konferenciji je naglasio, da će organizacija ovog seminara biti podsticaj za dalji razvoj košarke u našoj zemlji. On je kazao je da će za vrijeme seminara KS BiH obznaniti ideju i zainteresiranost za organizaciju Evropskog prvenstva 2013. godine.

"Dolazak Knighta na seminar za nas predstavlja veliku čast i priznanje. Očekujemo da će Klinika ugostiti najpoznatija trenerska imena iz regije i Evrope, te privući pažnju kako sportske, tako i široke evropske javnosti", kazao je Imamović.

Član Organicionog odbora seminara i dugogodišnji košarkaški trener Rasim Šećerović je naglasio da će na seminaru u Sarajevu prisistvovati više od 100 trenera.

"Među trenerima će biti i vodeća imena Evrope, koja dolaze da čuju i vide ovog jedinstvenog čovjeka, koji je sinonim za uspjeh i vrhunsku košarku. Za sada imamo prijave trenera iz Jordana, Škotske, Italije, Bugarske i zamalja regiona. Trener kNight je posljednji put bio predavač u Evropi na klinici u Bologni, koju je organizovala Svjetska trenerska asocijacija, 1983. godine., što znači da će Sarajevo biti centar evropske i svjetske košarke nakon više od 20 godina ", kazao je Šećerović.

Bob Knight je jedno od najvećih svjetskih košarkaških imena, koji u svojoj bogatoj riznici ima titule četverostrukog trenera godine u SAD, trostrukog osvajača NCAA, zlatnu medalju s Olimpijskih igara u Los Angelosu i preko 900 pobjeda u karijeri.

Pored Boba Knighta, koji dolazi sa Texas Tech univerziteta, predavači na Klinici biće i Patric Knight, Karen Knight (Texas Tech), trener NIU Univerziteta iz Chicaga, Carl Armato, kao i jedan od najtrofejnijih bh. trenera Ibrahim Krehić.

Program trodnevnog seminara biće podijeljen u prije i poslijepodnevne sesije. U prijepodnevnim satima će se održavati teoretska nastava iz najnovijih košarkaških tehnika, dok je za poslijepodnevne sate planirana praktična primjena i test utakmice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: