Odlaze u izolaciju
61

Koronavirus ponovo počinje stvarati probleme sportistima širom svijeta

E. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Novi slučajevi zaraze koronavirusom opet postaju sve češći u svijetu sporta, te nam sa svih strana planete dolaze vijesti o otkazivanju učešća brojnih takmičara i takmičarki na velikim događajima.

Trenutno je u toku najvažnije biciklističko takmičenje na svijetu, Tour de France, a do sada se sa njega zbog koronavirusa povuklo 12 takmičara.

Francuzi Mikael Cherel i Aurelien Paret-Peintre su posljednja dvojica koja su saznala da su zaražena koronavirusom, te su danas prinudno završili svoje učešće, te je njihov tim AG2R Citroen sveden na samo tri vozača.

U toku je i glavni atletski događaj godine - Svjetsko prvenstvo u američkom Eugeneu, a najnovije informacije koje stižu iz Sjedinjenih Američkih Država govore kako je koronavirus ušao u delegaciju Japana, a danas su u karantin prebačena još četiri zaražena člana njihove delegacije - troje sportista i jedan dužnosnik, te se broj zaraženih Japanaca popeo na 15.

U toku je i Evropsko prvenstvo u nogometu za žene, a Engleska će protiv Španije u četvrtfinalu biti bez selektorke Sarine Wiegman i rezervne golmanice Hannah Hampton koje su danas dobile pozitivne testove na koronavirus, te igračice Lotte Wubben-Moy koja je prije nekoliko dana doživjela istu sudbinu.