sport
0

Konjičke utrke "BiH Trial Stakes" počinju 23. juna

FENA
Foto: Arhiva
Foto: Arhiva
Međunarodno takmičenje konjičkih utrka "BiH Trial Stakes", na kojem će učestvovati grla iz Srbije, Hrvatske, Mađarske i BiH, bit će održano na sarajevskom Hipodromu 23. juna u organizaciji udruženja "Sarajevski konjički klub".

Manifestacija je organizirana u duhu tradicije koja potječe iz perioda austrougarske vladavine u BiH, kada se tadašnja gospoda okupljala i uživala u konjičkom sportu, te slavlju koje je slijedilo nakon utrka, rečeno je na današnjoj konferenciji za medije u Sarajevu.

Predsjednik udruženja "Sarajevski konjički klub" Hakija Ahmetović istaknuo je da su programom manifestacije predviđene četiri galopske utrke od kojih je najzanimljivija "BiH Trial Stakes" - utrka na 1.600 metara.

U okviru manifestacije bit će održani izbori najboljeg fijakera i šešira. Predsjednica žirija za izbor najboljeg šešira Suada Šaćiragić naglasila je da će ulaz za gledaoce koji dođu sa šeširom biti besplatan, te da su za pobjednike izbora pripremljene novčane nagrade.

Startne pozicije za konjičke utrke još nisu sve popunjene te organizatori pozivaju sve zainteresirane da prijave svoja grla do 16. juna.

Karte za manifestaciju moguće je kupiti u poslovnicama sarajevskog Centrotransa. Ahmetović je dodao da će svaki kupac karte imati osiguran prijevoz autobusima Centrotransa do Hipodroma i nazad.