{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Konjic i Goražde prvi domaćini 5. Sportskih igara mladih

30.6.2015. u 15:32
0
2
Konjic i Goražde prvi domaćini 5. Sportskih igara mladih
0
Nakon što su BH Telecom Sportske igre mladih u društvu Ivice Osima, Vedada Ibiševića, Miralema Pjanića, Edina Džeke i Mirze Teletovića proslavile 5. rođendan, došlo je vrijeme da SIM Turneja radosti zvanično počne.
Prvi grad domaćin tradicionalno je bio neretvanski biser Konjic, gdje se više od 300 mališana takmičilo u malom nogometu i uličnoj košarci. Konjičani su vatreno igrali, pokazujući da je fair play sastavni dio svakog takmičenja. Napete i neizvjesne malonogometne utakmice rezultirale su penalima u finalu, donijevši i suze i slavlje.

"Dali smo sve od sebe, trudili smo se da što bolje odigramo. Konkurencija je bila jaka i izgubili smo. Bit ćemo i dalje uporni i prijavit ćemo se opet“, rekao je dječak Velid Alihodžić iz Konjica.

I Goražde je ovog vikenda dobilo svoje predstavnike na Finalu koje će se sredinom augusta održati u Sarajevu. Mališani su se takmičili u rukometu, malom nogometu, stonom tenisu, odbojci, odbojci na pijesku i uličnoj košarci.

Dvanaestogodišnja goraždanka Adna Obuća na Igrama učetvuje treći put, a s osmijehom poručuje i drugima da se prijave:

"Osvojila sam drugo mjesto na SIM danima radosti, u Igri između dvije vatre. Sada smo izgubili utakmicu ali nismo tužni, jer Igre su zakon. Mi sigurno dolazimo i sljedeće godine, pozivam i druge vršnjake da nam se pridruže.“

SIM Turneja radosti na najbolji način promovira sport i njegove vrijednosti, toleranciju, prijateljstvo, sportski duh i fair play među djecom i mladima, a sve u sklopu projekta "Fer igra za fer djetinjstvo" u saradnji sa Košarkaškim savezom BiH i uz finansijsku podršku USAID-a.

Široki Brijeg, Čapljina i Mostar naredni su gradovi domaćini najljepše sportske priče. Svi zainteresirani još uvijek se mogu pridružiti učesnicima prijavom putem web stranice www.igremladih.ba ili putem broja telefona 033 711 930.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: