Promo
3

Kompanija WWin postala sponzor nogometnog kluba Jedinstvo iz Bihaća

NK Jedinstvo i kompanija WWin uspostavili saradnju
NK Jedinstvo i kompanija WWin uspostavili saradnju
Nogometni klub Jedinstvo Bihać i kompanija WWin potpisali su ugovor o saradnji u trajanju od tri godine, s mogućnošću proširenja istog.

Ugovor je potpisan u prostorijama kluba. Ispred NK Jedinstvo Bihać ugovor je potpisao predsjednik UO Admir Abdihodžić, dok je ispred kompanije WWin ugovor potpisao gospodin Srđan Dubočanin.

WWin kao društveno odgovorna kompanija sponzoriše i pomaže brojne klubove i udruženja u BiH, a NK Jedinstvo je prepoznao u njima partnera u Prvoj ligi Federacije BiH.

"Čast nam je što smo potpisali trogodišnji ugovor sa kompanijom WWin na obostrano zadovoljstvo. Radujemo se saradnji sa jednim takvim brendom i nadamo se veoma uspješnoj saradnji", naveli su iz NK Jedinstvo Bihać.

NK Jedinstvo Bihać je formiran još davne 1919. godine, a prvi članovi uprave kluba u spomenutom periodu bili su: Ivan Jeličić, Jovo Kašiković, Muharem Bagrameli, dr. Ibro Ibrahimpašić, dr. Husein Bipćević, Mustafa Bišćević i Milan Momčilović, a za Muharema Bagramelija, inače, nekadašnjeg pomorskog oficira, veže se i podatak da je on donio prvu loptu u Bihać.

NK Jedinstvo
NK Jedinstvo

Jedinstvo Bihać je prvi klub, koji je predstavljao Bosnu i Hercegovinu na Evropskoj sceni, u tadašnjem takmičenju Intertoto cup. Malo je falilo ekipi iz Bihaća da tada "Pod borićima" ugosti slavni Juventus, predvođen Zidanom, Del Pierom i ostalim zvijezdama ekipe iz Torina. Uspjesi u UEFA Intertoto kupu igračima Jedinstva bili su podstrek da u sezoni 1999/00 igraju još bolje, te prave još veći uspjeh i postaju prvaci Premijer lige BiH, koja se tada nije igrala na teritoriji cijele BiH.

Popularni crveno-bijeli sve do 2008.godine igrali su Premijer ligu Bosne i Hercegovine, a danas se nalaze u drugom rangu bosanskohercegovačkog nogometa. I pored Federalne lige Jedinstvo i dalje prati armija navijača, kako na domaćim utakmicama, tako i na utakmicama van Bihaća.

Jedino je logo WWin-a našao svoje mjesto na prednjoj strani čak tri premijerligaša: NK Gošk, FK Zvijezda 09 i NK Široki Brijeg čime je pomagao čak 25 posto klubova prvog ranga bh. nogometa i to kao najveći sponzor, a što je nivo koji ova kuća održava već godinama.

Time se WWin još davno svrstao, pa čak i uložio u najviše klubova, uz velike i respektabilne domaće i strane kompanije, kao što su Turkish Airlines, IG Igman čije se reklame nalaze na udarnoj poziciji na prednjoj strani dresa bh. premijerligaša.

WWin kao sponzor
WWin kao sponzor

Logo WWin krasi dresove klubova u Bosni i Hercegovini i u drugim sportovima kao i u nižim nogometnim ligama. Vrijedno je izdvojiti: Generalni sponzor KK Borac Banja Luka, koji će i u naredne dvije sezone nositi ime KK BORAC WWin, KK Široki, kao i rukometne klubove MRK Iskra iz Bugojna, ženski rukometni klub Borac Banja Luka, RK Velež Nevesinje, ženski odbojkaški klub Leotar Trebinje, muški odbojkaški klub Bosna.

U Prvoj fudbalskoj ligi RS tu je Leotar iz Trebinja, Kozara iz Gradiške, Sutjeska iz Foče, Ljubić iz Prnjavora, Velež iz Nevesinja, te Alfa iz Modriče. U prvoj ligi Federacije tu je Sloboda iz Tuzle i Jedinstvo iz Bihaća.

Kad je riječ o malom nogometu, jedan klub je u svoj naziv dodao WWin. Riječ je o klubu Sloga WWin - Gornji Vakuf/Uskoplje. Uz pomenuti klub malog nogometa logo WWin je i na dresu MNK Hercegovina, kao i KMF Leotar iz Trebinja.