Trebinje
0

Komemoracija povodom smrti Miloša Mrdića

SRNA
U Domu kulture u Trebinju danas je održana komemorativna sjednica povodom tragične smrti trebinjskog džudiste 18-godišnjeg Miloša Mrdića.

Prijedsjednik Džudo kluba "Leotar" Milan Koljenšić podsjetio je na visoke sportske domete i ljudske vrline rano preminulog džudiste i istakao da je Miloš bio najtalentovaniji izdanak trebinjskog džudo kluba od koga su se uvijek očekivali samo najbolji rezultati.

"Miloševa smrt je nenadoknadiv gubitak za naš klub čiji je bio najperspektivniji član. Njegovim odlaskom naš grad izgubio je velikog sportistu, a dolazeći naraštaji jednog od svojih istinskih heroja", rekao je Koljenšić.

On je dodao da je džudo sport Republike Srpske izgubio veliku nadu i uzdanicu, a svjetski i evropski džudo budućeg šampiona.

U ime Džudo saveza RS od Miloša Mrdića oprostio se predsjednik Dragan Božović, istakavši da je smrću mladog džudiste RS ostala bez velikog sportiste i čovjeka koga će zauvijek čuvati u sjećanju kao najtalentovanijeg i najboljeg među svojim vršnjacima.

Miloš Mrdić, koji se utopio u petak naveče u Olimpijskom bazenu nakon džudo treninga, biće sahranjen danas u 17.00 sati na groblju u Podgljivlju.

Mrdić je bio višestruki prvak BiH u različitim težinskim kategorijama, pobjednik brojnih turnira i nosilac priznanja na brojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima.