sport
0

Kličko vjeruje da će Povetkin odustati od meča

FENA
Vladimir Kličko (Foto: AFP)
Vladimir Kličko (Foto: AFP)
Svjetski prvak u teškoj kategoriji ukrajinski bokser Vladimir Kličko vjeruje da će njegov izazivač Rus Aleksandar Povetkin odustati od zakazanog meča, 5. oktobra, u Moskvi.

Kličko je naglasio kako mu se čini da će se Povetkin povući, kao što je to učinio prethodna dva puta.

Tridesetsedmogodišnji Kličko prvi put se trebao sastati s Povetkinom 2008. godine, ali je Rus povrijedio ručni zglob na treningu, da bi dvije godine kasnije 33-godišnji bokser odustao od najavljene borbe zbog smrti oca.

Sudar boksera u Moskvi odlučit će kome će pripasti titula prvaka u verziji Svjetske bokserske asocijacije (WBA), javio je Tanjug.

Ukrajinac, kojem će najavljeni meč biti 24. borba za naslov svjetskog prvaka, rekao je za hamburški "Morgenpost" kako sumnja da će Povetkin i ovoga puta izaći na ring.

"U prošlosti smo dva puta dogovorili borbu i on je oba puta odustao. S Povetkinom se nikada ne zna", rekao je Kličko, koji će u Moskvi braniti objedinjenu titulu - u WBO, IBF i IBO verziji.

Ukrajinski bokser je osvojio WBA titulu 2011, pobijedivši britanskog boksera Davida Haya.

Povetkin, olimpijski prvak iz Atene 2004, u profesionalnoj karijeri nije doživio nijedan poraz. Ima 26 pobjeda, od kojih 18 nokautom.

Kličko je u karijeri zabilježio 60 pobjeda, od čega 51 nokautom, tri puta je bio poražen, ali prije skoro deset godina.

Pobjeda bi mu donijela 13,13 miliona eura, a Povetkinu 4,4 miliona.