Test izdržljivosti
0

Kličko trenira s gladijatorom na leđima

Totalsport
Foto: Bild.de
Foto: Bild.de
Herkul je svakog dana trčao s teletom na leđima. Tele je jednog dana izraslo u bika, a Herkul u najjačeg čovjeka na svijetu. Drevnih se treninga tokom vrelih kalifornijskih jutara drži i Vitalij Kličko...

Ukrajinski 38-godišnji bokser naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po WBC verziji branit će 26. septembra u losanđeleškom Staples Centeru, i to u borbi protiv kalifornijskog boksera Chrisa Arreole (28).

Obojica boksera žive u Los Angelesu a fotografija koju je objavio Bild pokazuje Klička u jeku priprema za borbu. Po dnevnoj temperaturi od oko 40 stepeni Celzijevih, koju tu i tamo tek malo rashlade valovi povjetarca sa sjeveroistoka, ukrajinski teškaš 120 kilograma teškog glumca i bodybuildera Ralfa Möllera vuče na leđima stubištem u sklopu priprema za obranu svjetskog naslova.

Stepenicama u Santa Monici, kojih ima točno 280, Ukrajinac se već penjao tokom ranijih priprema. Nosio je tada 30 kilograma težak prsluk. Ovaj put na leđa si je nakalemio 50-godišnjeg prijatelja lokalnog guvernera Arnolda Schwarzeneggera, glumca koji je igrao jednoga od suboraca (najvećeg i najstrašnijeg) Russellu Croweu u Gladijatoru, historijskom spektaklu Ridleyja Scotta iz 2000. godine.

  • Uzeo sam si svog prijatelja Ralfa i stavio ga na leđa. Mislim da je to jedan dobar test izdržljivosti – rekao je Kličko, koji je već u tri navrata operirao leđa te zbog toga pauzirao nekoliko godina, novinaru Bilda.

  • Nemam više problema s leđima. Uvjeren sam da će izdržati i uopće se time ne zamaram.

Otkrio je da s trenerom Fritzom Sdunekom najviše voli trenirati uz obale Tihog oceana.

  • Volim vježbati uz pacifički povjetarac. U dvorani je neizdrživo vruće.

Kličko povremeno živi u Kaliforniji, gdje su rođena njegova djeca. Već se dvaput borio u Staples Centeru: u epskom dvoboju protiv Lennoxa Lewisa (2003.) i protiv Corrieja Sandersa (2004).