Boks
0

VIDEO / Kličko srušio Sosnowskog u desetoj rundi

Totalsport
Vitalij Kličko (Foto: AP)
Vitalij Kličko (Foto: AP)
Ukrajinski bokser Vitalij Kličko odbranio je naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji prema WBC verziji. Rutinski je, klasičnim nokautom u desetoj rundi, pobijedio poljskog izazivača Alberta Sosnowskog.

Stariji brat Kličko nije na Veltins Areni u Gelsenkirchenu imao težak posao protiv još jednog suparnika koji ga gotovo nije ni pokušao napasti. Sve hrabre najave koje su prošlih dana dolazile iz usta 31-godišnjeg poljskog boksera brzo su pale u vodu, od samog je početka bilo jasno da Sosnowski neće biti ozbiljna prijetnja sedam godina starijem Ukrajincu.

Kličko je djelovao prilično opušteno budući da prave opasnosti za njega nije ni bilo. U svakoj je rundi zadao suparniku po nekoliko udaraca koji su mu donosili veliku bodovnu prednosti, činilo se da uopće nema namjeru pokušati nokautirati Sosnowskog, ali na koncu je to ipak uradio u desetoj rundi.

Peti je to Kličkov trijumf nakon što se 2008. vratio boksu poslije četverogodišnje stanke. Otada je pobjeđivao Samuela Petera, Juana Carlosa Gomeza, Chrisa Arreolu i Kevina Johnsona, a većina je borbi prilično nalikovala na ovu subotnju.

Bio je to ukupno 42. Kličkov profesionalni meč i jubilarna 40. pobjeda. Sosnowski sada na kontu ima 45 pobjeda, tri poraza i jedan remi.