|

Kličko ponovo završio u bolnici

Kličko ponovo završio u bolnici
0
T
Totalsport
5.12.2011. u 11:03
8
komentara
0

dijeljenja
Kličko ponovo završio u bolnici Vladimir Kličko
Zdravstveno stanje svjetskog bokserskog prvaka u teškoj kategoriji Vladimira Klička (35) ponovo se pogoršalo, otkrio je njegov brat Vitalij (40).
"Vladimiru se stanje pogoršalo, odvezao se ponovo u kliniku. Ne osjeća se najbolje", rekao je Vitalij prilikom godišnjeg osvrta na RTL televiziji na kojem je uz njega trebao biti i Vladimir.

U subotu bi Vladimir, svjetski prvak prema verzijama WBO, IBF, WBA i IBO, trebao u Düsseldorfu braniti svoje naslove protiv francuskog izazivača Jean-Mac Mormecka. Upitan da li je održavanje borbe upitno, Vitalij je rekao:

"Zasad nije."

Podsjetimo, u petak je mlađi brat Kličko završio u insbruškoj bolnici zbog nepodnošljivih bolova u trbušnoj šupljini. Pripremao se za odbranu naslova u obližnjem Goingu, njegovoj uobičajenoj bazi kada je, kaže, osjetio "najgore bolove u svom životu". Razlog je bio bubrežni kamenac koji mu je potom operativno odstranjen u Univerzitetskoj bolnici u Düsseldorfu.

U početku se činilo da oporavak nakon operacije teče uredno, ali sada je sve izglednije da će borba protiv Mormecka ipak biti otkazana.
Prijavi grešku


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...