sport
0

Kličko: Ništa od borbe protiv Hayea u septembru

Totalsport
Vladimir Kličko
Vladimir Kličko
Ukrajinski bokser Vitali Kličko (41) potvrdio je da od željene septembarske borbe protiv Britanca Davida Hayea neće biti ništa.

Haye je u svojoj posljednjoj borbi, u julu prošle godine, izgubio od Vitalijeva brata Vladimira i ostao bez svjetskog naslova prema WBA verziji. Ubrzo nakon toga je otišao u penziju ali nije dugo izdržao. Odlučio se vratiti, a prvi će mu suparnik biti sunarodnjak Dereck Chisora, 14. jula u Londonu. Upravo je termin te borbe sporan za Kličkov štab. Ukrajinac je, naime, želio da Haye povratnički meč odradi najkasnije do 2. juna, kako bi 1. ili 8. septembra mogao u ring s njim.

"Nakon 14. jula će ostati premalo vremena za ozbiljnu promociju. Šest sedmcia između dva meča je prekratko razdoblje", kazao je za Bild Kličkov menadžer Bernd Bönte.

S druge strane, Kličko ne želi pristati na kasniji termin eventualne borbe protiv Hayea jer sa svojom politčkom strankom UDAR kreće u predizbornu kampanju za parlamentarne izbore u Ukrajini (24. oktobra). Stoga menadžment svjetskog teškaškog prvaka (WBC verzija) sada traži novog suparnika za septembar, a Bild piše da je najveći kandidat dosad neporaženi Nijemac libanonskog porijekla Manuel Charr (27).