sport
95

Kličko će u revanšu protiv Furyja naredne godine pokušati vratiti titule

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Nakon što je sinoć u Dusseldorfu izgubio titule svjetskog prvaka u meču protiv britanskog boksera Tysona Furyja, Vladimir Kličko ih namjerava vratiti u revanšu koji će biti održan 2016. godine.

Dvadesetsedmogodišnji Fury je napravio jednu od najvećih senzacija u historiji teške kategorije te je s trona nakon devet godina skinuo Klička.

Međutim, Vladimir je nakon meča otkrio da u ugovoru postoji klauzula koja garantuje revanš dvojici boksera. Još uvijek nije poznato da li će novi meč biti organizovan u Njemačkoj ili u Velikoj Britaniji.

"Izgubio sam bitku, no, borac je još uvijek u meni. Uskoro ćemo se dogovoriti kada i gdje će biti revanš i obavijestit ćemo vas", izjavio je Kličko.

"Borac sam, tako da ću prihvatiti sve izazove. Želim biti veliki šampion i sve ponoviti. Ko zna šta će revanš donijeti, no, već sada mogu reći da će biti eksplozivan", dodao je Fury.

Britanac je postao svejtski prvak jednoglasnom odlukom sudija nakon 12 rundi u Espirit Areni kapaciteta 50.000 gledatelja te je od tridesetdevetogodišnjeg Klička preuzeo WBA, IBF, WBO i IBO titule.