sport
0

KK Bosna ASA BH Telecom osvojila Kup BiH

Sarajevo-X/KKBosna.c
Sinoć je u dvorani Mirza Delibašić u finalu Kupa Bosne i Hercegovine pred oko 5000 gledalaca KK Bosna savladala ekipu Širokog sa jednim košem razlike (85:84) i postala pobjednik Kupa BiH.

U utakmici za infarkt Bosna je pobijedila prošlogodišnjeg osvajača Kupa BiH rezultatom 85:84 i osvojila prvi trofej ove sezone. Vjerujemo ne i posljednji.

Gosti iz Širokog su na startu pokazali da nisu došli u Sarajevo sa spuštenom zastavom. Odmah su poveli rezultatom 5:0. Odgovor trenera Mensura Bajramovića na vodstvo širokobriježana zvao se Siniša Kovačević, koji sa dvije 'trice' dovodi 'studente' u vodstvo. Rezultatska neizvjesnost je trajala do pred kraj druge četvrtine kada bordo sastav odlazi na +8. U trećoj četvrtini tricama Vanjka i koševima Perkovića ekipa Širokog HT održava rezultatski priključak. Perković je bio i najzaslužniji kada KK Široki HT prelazi u vodstvo sa 3 poena razlike u četvrtoj četvrtini. U tim trenutcima mnogi navijači Bosne su se prisjetili prošlogodišnjeg finala play offa kada je naša ekipa izgubila titulu prvaka nakon produžetaka. Tada počinje gromoglasna podrška sa tribina i pritisak na igrače Širokog kojem se nisu uspjeli oduprijeti. Poenima Markovića uspjevamo izjednačiti i preći u vodstvo.

Nakon time outa, u zadnjih 29 sekundi utakmice se ulazi sa rezultatom 84:82 u korist našeg tima. Perković pogađa oba bacanja za 84:84 i nakon toga pravi prekršaj nad našim playmakerom Tomovićem. Na semaforu je stajalo 7 sekundi do kraja četvrte četvrtine. Tomović pogađa jedno od dva bacanja i drama se nastavlja. U posljednjem napadu Širokog Perković šutira uz zvuk sirene i promašuje. KK Bosna ASA BH Telecom – KK Široki HT 85:84.