|

Kineskim sportistima zabranjeno reklamiranje

Kineskim sportistima zabranjeno reklamiranje
0
F
FENA
9.11.2006. u 14:37
0
komentara
0

dijeljenja
Kineskim sportistima zabranjeno reklamiranje
Kineske vlasti zabranile su svojim sportistima da snimaju reklame i da se bave bilo kakvim aktivnostima koje imaju veze sa marketingom, a sve u želji da osiguraju trijumf na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine.
"Sportstima naše zemlje je zabranjeno da učestvuju u bilo kakvim društvenim aktivnostima, čak i sportistima koji su zvijezde, da bi mogli dobro da se spreme za Olimpijske igre 2008. godine", navodi se u saopštenju ministra sporta Liu Penga.

"Sportistima koji učestvuju u društvenim aktivnostima relativno je lako skrenuti misli sa važnih stvari. Ako se ovo ne spriječi, može imati uticaja na njihov trening i biti pogubno za pripreme Igara u Pekingu", objasnio je Liu.

U saopštenju se ne navodi na šta se "društvene aktivnosti" odnose, ali javnost ocjenjuje da se to odnosi na komercijalne ugovore.

Kina ima stroge standarde koje primenjuje na svoje sportiste, a sve to je pooštreno za predstojeće olimpijske igre.

Osvajač zlatne medalje u skokovima u vodu na Olimpijskim igrama, Tijan Lijang izbačen je iz reprezentacije 2005. godine zato što je učestvovao u mnogo televizijskih reklama.

"Kineski sportisti učestvuju u previše reklama nakon Igara u Atini 2004. Neki od njih jednostavno ne razlikuju svoju ulogu sportiste i reklamera", rekao je bivši generalni sekretar Kineskog olimpijskog komiteta Vei Ji Jong.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.