Službeno
0

Kimi Räikkönen potpisao za reli tim Citroën JT!

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Iduću će se sezonu Finac Kimi Räikkönen, svjetski prvak u Formuli 1 s Ferrarijem 2007. godine, utrkivati u Svjetskom reli-prvenstvu. Potpisao je jednogodišnji ugovor s Citroën Junior Teamom.

Informaciju su potvrdili iz francuske ekipe, i to na predstavljanju u petak ujutro:

  • U ovom trenutku imam jednogodišnji ugovor. Vidjet ćemo što će biti kad se on približi kraju. U svakom slučaju, iznimno se radujem skorašnjem testiranju automobila te nastupu na prvoj utrci sezone - izjavio je tom prilikom 30-godišnji Finac.

Citroën Junior Team ima sponzorsku podršku Red Bulla, ličnog sponzora Finca, koji je odradio ključnu ulogu u spajanju Kimija s Francuzima. Fuzija s Red Bull Racing Teamom u Formuli 1 uoči 2011. godine stoga se čini i više negoli izglednom opcijom u budućnosti.

Suvozač Räikkönenu u CTJ-u bit će sunarodnjak Kaj Lindström, dok će bodove momčadi skupljati skupa s dolazećom zvijezdom, 25-godišnjim Francuzom Sebastienom Ogierom.

Citroën Junior Team druga je momčad koju motorom i automobilom (C4) opskrbljuje francuski proizvođač. Prvu predvode šesterostruki uzastopni svjetski prvak Sebastien Loeb i Španac Daniel Sordo.

Bit će zanimljivo vidjeti može li se Räikkönen ubaciti u ravnopravnu borbu za naslov u svojoj "djevičanskoj" sezoni.

Kalendar Svjetskog prvenstva u reliju za sljedeću sezonu još nije poznat. Poznato je da će Kimi, kao i njegova ekipa, nastupiti na 11 od 12 takmičenja, svima osim na Novozelandskom reliju.

Prvi put novi će automobil Räikkönen moći iskušati 28. januara sljedeće godine u Rovaniemiju, na prvom takmičenju Finskog nacionalnog prvenstva u reliju.